בשנים האחרונות גובר העניין בפוטנציאל הטיפולי של הקנאביס הרפואי. הוא שימש במשך מאות שנים כדי להקל על מצבים רפואיים שונים. במאמר זה נעמיק בהיסטוריה של הקנאביס הרפואי, נחקור את יתרונותיו, נדון בתצורותיו השונות, נדבר על היכן ניתן להשיג, נבחן את החוקיות סביב השימוש בו, נדגיש את הסיכונים ותופעות הלוואי ונעמיק במחקרים שנעשו בעבר.
יתרונות קנאביס רפואי
צמח הקנאביס במהלך השנים הוכיח את עצמו בהקלה על מגוון רחב של מצבים רפואיים. אחד היתרונות הידועים ביותר שלו הוא יכולתו לספק הקלה בכאבים כרוניים. מחקרים הראו כי קנבינואידים יכולים להפחית כאב על ידי אינטראקציה עם קולטני הכאב של הגוף. צמח הקנאביס נמצא כיעיל גם בטיפול בתסמינים של טרשת נפוצה, אפילפסיה ובחילות והקאות הנגרמות על ידי כימותרפיה. בנוסף, הוא הוכיח את עצמו בטיפול במצבי בריאות נפשיים כגון חרדה והפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD).
מצבים רפואיים המטופלים בקנאביס
כאב כרוני, המשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם, יכול להיות מטופל ביעילות באמצעות שימוש קנביס רפואי. הקנאביס הוכיח את עצמו גם בהפחתת התכווצויות שרירים ונוקשות הקשורות לטרשת נפוצה. נמצא כי אפילפסיה, הפרעה נוירולוגית המאופיינת בהתקפים חוזרים, מגיבה בחיוב לטיפול קנביס רפואי. יתר על כן, נעשה שימוש בו בכדי לשפר את התיאבון בחולים עם HIV/איידס ולהפחית את הלחץ התוך עיני בחולי גלאוקומה.
צורות שונות של קנאביס רפואי
הקנאביס מגיע בצורות שונות כדי להתאים להעדפות ולצרכים הרפואיים השונים של המטופל. הצורות הנפוצות ביותר כוללות פרחים מיובשים, שמנים, תמיסות, קפסולות ומאכלים. פרחים מיובשים בדרך כלל מעשנים או מאדים להקלה מיידית. שמנים וכמוסות מספקים מינון מבוקר ומדויק יותר. מוצרי מאכל, כמו עוגיות קנאביס,בראוניז קנאביס ואפילו Milk Oreo Coockies, אלו מציעים דרך דיסקרטית ונוחה "שנראית טוב" לצרוך קנאביס . ישנו מגוון רחב של זני קנאביס פופולריים ולכל סוג יתרונות וחסרונות משלו ולכן חשוב לכם המטופלים להתייעץ עם ספקי שירותי הבריאות שלכם כדי לקבוע את הסוג המתאים ביותר למקרה שלכם.
כיצד להשיג?
תהליך השגת הקנאביס משתנה בהתאם למדינה בה אתם מתגוררים. בישראל ובמקומות נוספים קנאביס רפואי יכול להירשם על ידי איש מקצוע בתחום הבריאות ומטופלים יכולים לרכוש אותו ממכונים מורשים, כגון: בתי מרקחת. המטופליםיצטרכו להגיש בקשה לרישיון קנביס רפואי כדי להשתמש בו באופן חוקי.
קנאביס רפואי תוכלו להשיג דרך הסופר פארם הקרוב לביתכם במחלקת בית המרקחת שלהם. עוד דרך שתוכלו לנסות היא דרך קבוצות טלגרם שמספקות קנאביס רפואי ע"י חיפוש זריז בשורת החיפוש מחשבון הטלגרם שלכם: " קנאביס רפואי " , שם תקבלו מגוון רחב של ערוצים וקבוצות בנושא.
המעמד החוקי בישראל
כיום בישראל הקנאביס הרפואי חוקי לשימוש אך ורק למי שמחזיק ברישיון. אחרי מחאות רבות ותמיכה רבה מהציבור וכמה חברי כנסת עדיין לא הצליחו לאשר שימוש חוקי בישראל. בעקבות כך אנשים פונים לאפליקציות כמו טלגרם בכדי למצוא מידע על קנאביס, קנאביס רפואי, שמני קנאביס שם המידע מוצפן וניתן לדבר עליו יותר בחופשיות.
סיכונים ותופעות לוואי של קנאביס רפואי
כמו כל תרופה, גם רפואי אינו חף מסיכונים ותופעות לוואי. תופעות הלוואי השכיחות ביותר כוללות סחרחורת, יובש בפה ותיאבון מוגבר. אנשים מסוימים עשויים גם לחוות שינויים במצב הרוח. חשוב לציין שההשפעות הפסיכואקטיביות של קנאביס הנגרמות בעיקר על ידי THC עלולות לפגוע בתפקוד הקוגניטיבי ובקואורדינציה. בנוסף, עשויים להיות סיכונים פוטנציאליים הקשורים לשימוש ארוך טווח, אם כי יש צורך במחקר נוסף כדי להבין את הסיכונים הללו במלואם. מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות כדי לדון בתופעות הלוואי והסיכונים האפשריים לפני התחלת שימוש בקנאביס.
מחקרים
במהלך השנים נערכו מחקרים רבים על קנאביס. מחקרים אלה בחנו את ההשפעות הטיפוליות הפוטנציאליות, הבטיחות והיעילות שלו בטיפול במצבים רפואיים שונים. בעוד שעדיין נדרש מחקר נוסף כדי להבין היטב את מנגנוני הפעולה וההשפעות ארוכות הטווח של קנביס רפואי, העדויות הקיימות מצביעות על כך שהוא יכול להיות כלי רב ערך בטיפול במצבים מסוימים. מחקר מתמשך נועד להרחיב את הידע שלנו ולספק תובנות נוספות לגבי היתרונות והסיכונים הפוטנציאליים של קנביס רפואי.
<< כתבה מומלצת – רשימת 20 מניות קנאביס + מדריך להשקעות במניות קנאביס >>
היסטוריית הקנאביס הרפואי
השימוש בקנאביס למטרות רפואיות קיים אלפי שנים אחורה. תרבויות עתיקות, כמו הסינים והמצרים, הכירו בפוטנציאל הטיפולי שלה ושילבו אותו בפרקטיקות הרפואיות שלהן. בהיסטוריה עדכנית יותר, קנאביס היה בשימוש נרחב בארצות הברית עד לתחילת המאה ה-20 כאשר הוא סווג כחומר מבוקר. עם זאת, בעשורים האחרונים חלה התעוררות של עניין קנביס רפואי, מה שהוביל ללגליזציה שלו לשימוש רפואי ולשימוש בפרט במדינות רבות.
לסיכום
לקנביס רפואי יש פוטנציאל עצום כאפשרות טיפולית למגוון רחב של מצבים רפואיים. מטיפול לכאבי כרוניים ועד לטיפול באפילפסיה ובחילות. קנאביס רפואי הוכיח עצמו בשיפור איכות החיים של חולים רבים. עם זאת, חשוב להשתמש בו בזהירות ותחת הדרכה/ייעוץ של איש מקצוע בתחום הבריאות.